Avalanche

Avalanche, drie blockchains in één.

Avalanche

Avalanche is een nieuw blockchain project dat aan terrein wint in het cryptolandschap. De AVAX is de onderliggende valuta welke benodigd is om de blockchain van Avalanche goed te laten draaien. Wat doet Avalanche precies en wat zijn de grootste pluspunten aan deze blockchain? In dit artikel gaan we daar uitgebreid op in en laten we je kennismaken met de kracht van Avalanche en de cryptocoin AVAX. Op deze manier weet jij of Avalanche een blockchain zal zijn voor jou en of de AVAX een coin is welke je in je portfolio wilt hebben.

Ava Labs

Avalanche is ontwikkeld door Ava Labs, een team dat bestaat uit cryptopioniers. De leden van Ava Labs staan internationaal bekend vanwege hun verdiensten binnen de economie, computer science, het rechtssysteem en hun samenwerking met imposante bedrijven waaronder NASA, Morgan Stanley en Google’s moederbedrijf Alphabet. CEO van Ava Labs is Emin Gün Sirer, die zijn doctoraat bemachtigde in de computer science en al sinds 2001 professor is in New York. Hij werkte onder meer mee aan de opschaling van Bitcoin en deed daar veel ervaring op. De CFO van Ava Labs is Chris Layer, een bekende man die al eerder veel leiderschapsposities vervuld heeft en binnen Ava Labs bekend staat om zijn focus.

Avalanche

Crypto cursus kopen

Avalanche crypto

Avalanche is een netwerk dat zich van andere blockchains onderscheidt door feitelijk drie blockchains met elkaar te combineren. Daardoor maakten zij het beste van het beste en dat biedt voor veel ontwikkelaars kansen. Door de grootste voordelen van Polkadot, Ethereum en Bitcoin te verenigen, ontstond met Avalanche een uiterst sterke machine waarop transacties razendsnel uit te voeren zijn, de kosten relatief laag te houden zijn en waar veiligheid vanzelfsprekend is. Per seconde kunnen op de Avalanche blockchain maar liefst 6500 betalingen worden verwerkt die maximaal 2 seconden per transactie duren. En dat allemaal tegen lage fees. Ook het gebruik van nodes wordt als voordeel van Avalanche gezien. De populariteit van Avalanche als crypto blockchain bewijst zich sterker dan ooit door het aantal toenemende projecten die op de blockchain worden gepresenteerd.

AVAX

Om de blockchain van Avalanche gesmeerd te laten lopen is er natuurlijk ook hier een cryptovaluta benodigd. Binnen Avalanche heet die munt AVAX. Dit is een coin welke te koop is via de meest reguliere beurzen. Dat AVAX een goede investering bleek te zijn in het verleden mag wel blijken uit de enorme groei die de coin AVAX gemaakt heeft. Wie nog twijfelt moet vooral beseffen dat AVAX de sleutel is om deel te nemen aan de blockchain van Avalanche. Een veel besproken alternatieve manier van deelname aan AVAX is door te investeren in node projecten. Hiermee stel je je computer of device beschikbaar aar aan het netwerk om transacties goed te keuren. Je wordt beloond in AVAX of in andere munten.

Avalanche conclusie

Avalanche Protocol is een platform die het beste van Ethereum, Bitcoin en Polkadot samenvoegt in een eigen blockchain. Deze blockchain draait volledig op de cryptomunt AVAX en die munt is in het verleden een mooie belegging gebleken, met veel groei. De munt dient tevens om deel te nemen aan de vele projecten die op Avalanches blockchain. Nodes maken een belangrijk onderdeel uit van projecten op de blockchain. Ze bieden gebruikers ook een mooie kans voor de toekomst.